Zelf de recepten kiezen in jouw maaltijdbox

GroentenIk ga er voor het gemak maar even van uit de je wel weet wat een maaltijdbox is, de naam zegt tenslotte al een hoop toch? wat is misschien nog niet wist over deze box is dat hij de laatste 2,5 jaar immens populair is geworden. Het concept was dan ook een abonnement op een foodbox die elke week vol met verse verrassende producten voor een paar maaltijden bij je thuis word bezorgd.

Kernwoorden als Gemak, inspirerend, gezond, vers en verrassend zijn dan ook in een adem te noemen met een maaltijdbox. Toch ondergaat dit luxe boodschappenpakket een klein transformatie, deze verandering zie je vooral terug bij de 2 grootste en misschien ook wel beste maaltijdbox bezorgdiensten HelloFresh en Marley Spoon.

Zelf de gerechten kiezen.

HelloFresh was dan wel het bedrijf dat de maaltijdbox groot heeft gemaakt, maar Marley Spoon was de bezorgdienst die met deze box de consument ook meteen de keuze gaf om elke weke uit 7 nieuwe gerechten te kiezen. Dit was meteen het grootste verschil tussen de twee groot spelers op het gebied van deze luxe boodschappenpakketten. Waar Marley Spoon met een Fruitbox HelloFresh achterna gaat in de strijd heeft HelloFresh het besluit genomen om na 2,5 jaar ook maar eens de klant zelf te gaan laten kiezen wat er in de maaltijdbox aan gerechten zit.

Je kunt nu dus bij beide bezorgdiensten elke week uit een aantal nieuwe gerechten kiezen die dan vervolgens bij je thuis worden bezorgd. De rest blijft exact hetzelfde, het zijn nog steeds de verse producten en gerechten die volgens een uitgebalanceerd patroon worden bedacht. Ook kun je nog steeds dezelfde maaltijdboxen bestellen, alleen nu kun je via je online account zelf de gerechten aanpassen.

Online account.

Om het even makkelijk te houden spreek ik nu voor alle twee de bovengenoemde maaltijdbox bezorgers, wanneer je je favoriete box besteld, en niks veranderd krijg je in de eerste instantie nog steeds de voorgeselecteerde gerechten op gestuurd, bij Marley Spoon wordt om een smaak profiel gevraagd, op basis hiervan krijg je een box met bijzonder recepten, zit er toch iets bij wat je niet lust dan kun je inloggen op je online account dat meteen bij de eerste bestelling voor je is aangemaakt en kun je daar eenvoudig de maaltijden aanpassen. Bij marley Spoon kun je elke week uit 7 nieuwe gerechten kiezen, bij HelloFresh zijn dit er 8.

Meer keuze.

Omdat je nu zelf kan bepalen welke gerechten er in je favoriete maaltijdbox zitten, kunnen meer mensen een maaltijdbox bestellen. Denk bijvoorbeeld aan de mensen die geen vlees maar wel vis eten, deze groep mensen kon voorheen alleen bij Marley Spoon terecht maar lang niet iedereen had van deze dienst gehoord en wel van HelloFresh. Nu kun je bij allebei de boodschappendiensten een vegetarische maaltijdbox kiezen en toch ook vis eten. Ook mensen die bijvoorbeeld alleen van kip houden en geen ander vlees kunnen nu beter terecht met een maaltijdbox.

Een goede stap richting volwaardig boodschappendienst.

Welke richting de maaltijdboxen op gaan is nog niet bekend, wel lijkt het erop dat de bedrijven steeds meer hun best doen om de consument te voorzien in haar wens, klant is tenslotte koning, en omdat de concurrentie van bedrijven zoals Albert Heijn op online gebied ook aanwezig is en zeker met de Allerhande maaltijdbox, kun je verwachten dat de maaltijdbox bedrijven wellicht ook meer losse boodschappen gaan verkopen in de toekomst en je een erg groot aanbod van online supermarkten gaat krijgen in de aankomende jaren.

Wie deze strijd gaat winnen is nog lang niet te zeggen, wel kun je zien dat we steeds meer gezonde, eerlijke en duurzame producten willen kopen, de maaltijdboxen spelen al een tijd op deze vraag in, en sterker nog ze hebben de vraag naar gezonde verse producten gecreëerd en mensen hier bewust van gemaakt, nu is het aan de online supermarkten om hier ook naar te gaan handelen, zo zie je dat de laatste jaren Albert Heijn z,n biologische producten assortiment is gaan uitbreiden.
Als de bezorgdiensten terrein willen blijven winnen en voor op de grote ketens willen blijven liggen dan is het belangrijk dat ze een compleet aanbod van producten gaan aanbieden aan hun klanten.

Twee weken bedenktijd.

Een andere ontwikkeling is dat het ACM onlangs bij de maaltijdbox bezorgers heeft afgedwongen dat consumenten recht hebben op een bedenktijd van twee weken na het ontvangen van de eerste box. Vooral klanten van HelloFresh hebben hier baat bij omdat het bedrijf voorheen een verplichte 2e box hanteerde. Het mooie hiervan is dat je nu dus gebruik kunt maken van de flinke kortingen die het bedrijf aanbied, en niet vast zit aan een abonnement.

Korting op een maaltijdbox.

Om gebruik te maken van een flinke korting op Hellofresh van € 20,- klik je op deze link. Zo kun je toch gebruik maken van de korting op je eerste box zonder dat je vast zit aan een abonnement of 2e verplichte maaltijdbox voor de volle prijs. Let wel op, want je 2 weken bedenktijd gaat in vanaf het moment dat de box bezorgd is en dien je binnen deze 2 weken rekening te houden met de uiterlijke bestel datum van de volgende box, wanneer je te laat bent krijg je namelijk als nog een 2e box bezorgd en moet je deze betalen.

Ben je tevreden over je eerste maaltijdbox dan kun je er natuurlijk voor kiezen om ook de volgende weken gewoon een box te ontvangen.
Ook Marley Spoon geeft flinke kortingen op je eerste bestelling, klik hier voor een Marley Spoon korting van € 25,-

Maaltijdbox

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *