Tonijn uit blik gezond?

Eiwitten zijn de bouwstenen voor onze spieren. Wanneer je dan ook aan een krachtsporter zal vragen wat hij of zij doet om zoveel mogelijk eiwitten binnen te krijgen dan zul ja vaak horen dat dit uit tonijn uit blik wordt gehaald. Toch horen we vaak dat voedsel afkomstig uit blik minder goed is dan vers eten. Hoe zit dat met tonijn uit blik en hoe kunnen we dit het beste eten. Wij geven meer informatie en een aantal voorbeelden hoe je gemakkelijk en lekker kunt genieten van tonijn uit blik.

Informatie over tonijn uit blik

Er zijn verschillende manieren om tonijn te kopen. Ten eerste kunnen we tonijn vers kopen bij de visboer. Deze tonijn is dan ook de beste tonijn en bevat de meeste voedingsstoffen. Nadeel waarom we vaker kiezen voor tonijn uit blik is omdat de visboer niet altijd in de omgeving is te vinden en daarnaast minder lang houdbaar. Wie naar de supermarkt gaat en geregeld een aanbieding tegenkomt kan direct een grote voorraad aan tonijn uit blik inslaan. Wanneer we in de toekomst zin hebben in tonijn dan kunnen we dit gewoon uit het keukenkastje halen en er lekker van smullen.

Tonijn in blik is gezond, maar toch zijn versere producten altijd de beste keuze. Bij producten in blik zijn er ook andere stoffen, zoals zouten toegevoegd om het lang houdbaar te houden. Toch is het uiteraard geen probleem wanneer je kiest voor tonijn in blik. Beide soorten tonijn bevatten veel gezonde stoffen. Een van deze stoffen is de omega-3 vetzuren. Omega-3 vetzuren zijn erg goed voor de gezondheid en hebben voornamelijk een positief effect op de hersenen en ze helpen om hart- en vaatziekten tegen te gaan.

Bij tonijn in blik zijn er in feite twee verschillende varianten. Zo is er tonijn op waterbasis en is er tonijn in olie. De meeste mensen kiezen voor tonijn in olie vanwege de smaak. Tonijn op waterbasis proeft al snel wat droger. De verblikte tonijn in olie bevat echter wel meer vetten.

Waar kan ik tonijn uit blik bij eten?

Inspiratie nodig waar je de tonijn uit blik bij moet eten? Sommige mensen eten het gewoon uit blik, maar dat is zonde want er zijn veel lekkere gerechten mee te maken. Ten eerste is het gemakkelijk op een brood met gebakken of gekook ei te doen. Voeg wat zout en peper toe voor de smaak en eventueel wat uitjes of andere groenten. Zo heb je een heerlijke sandwich. Daarnaast is er natuurlijk een heerlijke tonijnsalade mee te maken of zijn er op het internet nog veel meer overheerlijke gerechten te vinden met tonijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *